Сулејман Реџепи се радува на убиството на саудискиот новинарДемократскиот свет, како и слободата на зборот и слободното изразување на мислењето, веќе неколку дена се трогнати од мистериозното убиство на саудискиот новинар, Jamal Khashoggi. Ова мистериозно изчезнување на гореспоменатиот новинар се случи во Република Турција, конкретно, во арапскиот конзул во Турција. Новинарот влезе таму, тоа е регистрирано и од камерите во конзулатот, но, оттаму не излезе!Турските служби на интелигенција тврдат дека саудискиот новинар е ликвидиран поради неговиот критичен став кон саудискиот принц.
Против овој морбиден чин на нозе се дигна сиот демократски свет. Убиен е новинар, еден преносител на вистинскиот збор, различен од тие кои се плашат од вистината и, сонуваат сите проширувачи на вистината да исчезнат еднаш засекогаш.  Во средината на овие монструми е и Сулејман Реџепи, узурпаторот на ИВЗ и црната дамка на муслиманите на Македонија. Покрај ова, Мула Суло, хендикепиран од неговото опфаќање во саудиската „црна листа“, поради навреда на Саудискиот Крал, поради навреда и пцуење на арапскиот народ, културата, цивилизацијата и арапското образование, едвај чека да биде од првите што изразува  небитна поддршка на саудиското кралство. Саудиското кралство во моментот е во големи проблеми, се наоѓа во незгодна ситуација  во која е навлезена, и тоа во турската земја. Република Турција е убедена дека овој криминал  е извршен од страна на тајните саудиски служби кои биле инсталирани во саудискаиот конзулат каде и било организирано ликвидацијата на критичарот на саудискиот принц.  Саудиска Арабија има потреба од државна поддршка во овој неповолен дипломатски момент и нема потреба од поддршка од криминалци како Сулејман Реџепи. Мула Суло  не смее во името на албанскиот муслимански народ да даде поддршка на еден варварски чин како што е убиството на новинарот Khashoggi! Мула Суло се солидаризира со еден варварски чин, со ликвидацијата на претствник на слободниот збор и на вистината, и, се изразува против турската страна која располага со сите факти дека ова убиство е класично убиство од страна на саудиските тајни служби.    
Анализите и мислењата на луѓето на турскта тајна интелигенција кажуваат дека  JAMAL KHASHOGGI се уби (го убија) и почина за седум минути, а неговото тело беше распарчено додека сеуште беше жив. Веста е потврдена од еден турски извор во весникот Окото на Средниот Исток, кој целосно го има ислушано аудио регистрацијата  на последните моменти на саудискиот новинар. Tри минути аудио беа испратени во турскиот весник Сабах (Sabah), кој ги открива страшните детали.
Лицето кое го има распарчено телото на репортерот, дедека сеуште беше жив, се мисли дека бил водичот на силите на Ријад, доктор  Salah Mohammed al-Tubaigy.
По средбата во Ријад, со Кралот Salman  и со принцот на венецот 33 годишен, Mohammed bin Salman, Американскиот Државен Секретар, Mike Pompeo, беше во Анкара каде се сретна со Претседателот Ердоган и надворешниот министер.
Ситуацијата е многу тешка и не и оди во прилог на Саудиското Кралство. Поддршката од криминалците од типот на Сулејман Реџепи, на Саудиското Кралство само што и ја отежнува уште повеќе актуелната ситуација. 
За несреќа на албанските муслимани, ако евентуално испадне виновен саудискиот конзулат, тогаш и албанците ќе се перцепираат за народ кој за „верски лидер“, има еден криминалец и еден злодушен кој се солидаризира со убијците на слободниот збор и со ликвидаторите на вистината. Најверојатно, вистината во овој случај ќе биде, на страната на американците и турците. Во која дупка ќе се влезе тогаш Сулејман Реџепи, срамот на  албанскиот муслимански народ кој дели писма за поддршка како некогаш Еско Баре долари за колумбијските сиромаси кои умираа од неговата дрога!/1KlikLarg.com/